LEUKE LENTE FEITJES!


Het is lente! Alhoewel de sneeuwvlokjes nog maar net verdwenen zijn, vond ik het tijd voor een aantal leuke lente feitjes. Om tóch in de stemming te komen! Etos deed onlangs onderzoek onder 800 Nederlandse vrouwen over van alles wat er met de lente te maken heeft. Ik vond de uitkomst erg leuk en wil deze leuke feitjes graag met je delen!

- Maar liefst driekwart van alle vrouwen voelt zich in de lente vrolijker dan in andere seizoenen.
- Het voorjaar is voor de helft van de vrouwen aanleiding voor meer vrolijke kleuren in haar uiterlijk.
- In het voorjaar varieert ruim een derde van de vrouwen erop los met trendy kleuren op haar nagels.
- De helft van de vrouwen kan niet wachten met een grondige voorjaarsschoonmaak.
-Eén op de drie vrouwen luidt het voorjaar graag in met een geheel nieuw uiterlijk.
- Eén op de vier in vrouwelijk Nederland flirt er tijdens het voorjaar lustig op los!

Top 5 favoriete beauty- en verzorgingsrituelen in de lente:
- Sporten (55%)
- Benen ontharen (50%)
- Nagels lakken met nieuwe lentekleuren (34%)
- Een nieuw kapsel (33%)
- Voeten weer lente-proof maken met pedicure (30%)

Beauty uitgaven in het voorjaar:
- Gemiddeld besteedt de Nederlandse vrouw €12.60 per maand aan make-up. Ik vind dit eigenlijk niet zo veel;.
- Daarnaast kiest de vrouw in de huidige crisis vaker voor make-up producten van een huismerk (46%). Voor 75% van de vrouwen is bij een goede prijs/kwaliteit verhouding het allerbelangrijkst bij de make-up keuze.

Wat doe ik graag als de lente weer begint?
Voorjaarsschoonmaak
Die kriebels voor een grote schoonmaak beginnen nu al te komen. Ik ben (helaas) geen grote schoonmaak frique, maar op de één af andere manier moet ik iets doen zodra de eerste zonnestralen doorbreken. De ruiten zemen en alles ondersteboven halen. De ramen en deuren opengooien zonder te klappertanden.. Heerlijk!

Voeten verzorgen
Daarnaast is het weer tijd om m’n voeten de nodige verzorging te geven. Sorry voeten dat ik jullie een half jaar lang verwaarloosde. Haha, het scheelt niet veel of mijn nagellakresten van afgelopen zomer zitten nog op mijn teennagels.
Hallo, vrolijke kleuren nagellak!
Ook ga ik overstappen naar de zomerse kleuren nagellak. Nu draag ik nog een dieppaarse kleur, maar in de lente ben ik meer in de stemming voor felle kleuren! Vooral koraaltinten zullen mijn nagels sieren.

Kast opnieuw indelen
Ook ga ik mijn kast opnieuw ordenen. Winterkleding maakt plaats voor lente- en zomerkleding. Truien gaan naar de kelder. Ook mijn winterjassen zullen grotendeels naar de kelder verhuizen. Hallo mooie, leuke, vrolijk gekleurde wapperende lentejurkjes!
En nóg leuker: ik kan mijn mooie open pumps en wedges weer dragen! Zomerschoenen vind ik zoveel mooier dan winterschoenen. Tenminste, alleen als ik m’n voeten heb verzorgd natuurlijk ;).

Bron BeautyFrique